Türk Girişimci Yurt Dışına 2000 Üzerinde Çapar Köpeği Gönderdi

Türk Girişimci Yurt Dışına 2000 Üzerinde Çapar Köpeği Gönderdi

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde yaşayan ve hobi olarak başladığı Çapar Köpeği yetiştiriciliğini meslek haline getiren Türk girişimci Şükrü Pekel, 12 sene boyunca yetiştirdiği 2 bini aşkın Çapar köpeğini yurt dışına göndermeyi başararak köpeklerini Dünya’ya tanıttı. Detaylar haberimizde.

Çapar Köpekleri Dünya Çapında Rağbet Görüyor

 
Çapar köpeğine olan ilgisi ile 12 yıl önce hobi olarak bir çift köpekle başladığı yetiştiricilikte büyük yol kat eden girişimci Şükrü Pekel, en büyük hobisini mesleği haline getirdi. Kayseri'ye özgü Çapar köpeğinin ününü Dünya'ya tanıtmayı başararak Tomarza ilçesini marka haline getirdi. Yetiştirdiği köpekler gerek Türkiye'de gerek Dünya'da büyük rağbet görüyor.

“Memleketimin Köpeklerini Dünyaya Tanıtmak İstedim”

 
Bir çift Çapar köpeği ile başladığı yolun serüvenini anlatan Şükrü Pekel, memleketimin ismini Dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıktığını, Sivas Kangal, Aksaray Malaklısı ve Akbaş köpeklerin bilinirliğinden ilham alarak iline ait olan Çapar köpeklerinin de Dünya da tanınmasını sağlamak amacıyla başladığını söyledi. İşini severek yaptığını ve hedefi doğrultusunda veterinerlik bölümünde öğrenim gördüğünü sözlerine ekleyen Pekel, şu ana dek 2 binin üzerinde köpeği dünyaya gönderdiğini, hem yurt içinde hem de yurtdışında Çapar köpeklerinin ününün arttığını, memleketinin isminin duyulmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Beslediği köpeklerin bu zamana kadar hiç kimseye zarar vermediğini, veteriner hekim tarafından kontrollerini düzenli olarak yaptırdığını, işini ticaret maksatlı olarak değilde sevgiyle büyüttüğünü söyledi.

Sürü Köpeği Çapar

 
Kangal köpekleri ile  fiziksel yeterlilik ve karakter bakımından eşdeğer olan ancak tüylerinin renginin Kangallardaki gibi boz olmamasından kaynaklanan farklılık sonucu bu köpekler Çapar olarak bilinmektedir. Bu farklılık sonucu Çapar köpekler fiyat konusundada Kangallarla ayrı düşmektedir. Ender olarak bulunan köpekler yaylaya çıkmak zorunda olan insanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Geçimini hayvancılıkla sağlayan ve bunu için yılın belli dönemlerinde yaylaya çıkan vatandaşlar sürülerini yabani canlılara karşı korumak için Çapar köpeklerini tercih etmektedir. Renginden dolayı hakkında çıkan önyargıları kırmayı başaran Çapar köpekler, sürüye gelen kurtlara ve yabani hayvanlara karşı müthiş bir koruyuculuk sergilemektedir. Sürü hakimiyeti konusunda köpeklerinin başarısına değinen Pekel, “Hayvancılıkla uğraşan kişiler tarafından büyük ilgi gördüğünü, köpeklerinin özellikleri bakımından sürü koruyuculuğunda etkili olduğunu söyledi. Sevgiyle yaptığı yetiştiriciliğini büyütmeyi hedefleyen genç girişimci memleketinin ismini gururla duyurmaya devam edeceğim.” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Benzer Yazılar

Yukarı