American Staffordshire Terrier Bakımında Püf Noktalar

American Staffordshire Terrier Bakımında Püf Noktalar

Tüy ve Tımar Bakımında Yapılması Gerekenler;

Pürüzsüz ince tüylere sahip American staffordshire Terrier’in tüy bakımını oldukça rahattır. Çok nadir bir kaç tel tüy döker, mevsim değişikliği zamanlarında ya da hasta olduğunda biraz daha fazla tüy döktüğünü görebilirsiniz. Çok kirlendiğini düşünmediğiniz zamanlar haricinde ayda bir banyo yapmak yeterli olacaktır. Her hafta yumuşak tüylü bir fırça ile tüylerini fırçalamak yeterli olacaktır. Köpeğinizi fırçalarken bir iki kez yavaşça tarayın böylece ciltte oluşan yağlar dengeli şekilde tüylere dağılacaktır. Bu cilt yağları tüylerin renk değişimi ve dökülelerine engeller ve tüylerin ph derecesinin sabit tutulmasını sağlar. Tüyleri çok uzamadığı için genellikle tımar gerektirmezler.

Ağız İçi Ve Diş Bakımında Öneriler

Çoğu köpekte olduğu gibi diş ve ağız enfeksiyonları köpeğiniz için oldukça tehlikeli rahatsızlıklardandır. Düzenli diş bakımının yapılması ve ağız içinin her zaman kontrol edilmesi gerekir. Özellikle sizin köpeğinizin cinsi diş rahatsızlıklarından muzdarip bir türdür. Kolaylıkla diş kenarlarında tartar meydana geldiğini görebilirsiniz. Dişler de tartar birikmesi dişin köküne kadar olan bir çürümeyi başlatır ve enfeksiyon ve iltihaplanma olasılığı artar. Diş hastalıklarını engelleyemez veya tedavi ettirmezseniz, kalp ve damar hastalıkları, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları ile karşılaşabilirsiniz. Köpeğinizin dişlerini fırçalarken onlar için olan diş fırça ve macunu kullanabilirsiniz. Diş fırçası yumuşak fırçalı ise insanlar için olanda kullanılabilir. Ama macunun köpeğiniz için özel olduğundan emin olun. Ona zarar verecek kimyasal maddelerden kaçınıp diş fırçala alışkanlığını kolayca öğrenmesi için aromalı diş macunlarını deneyebilirsiniz.

Sosyalleşme Gereksinimi İçin İpuçları

Köpeklerde sosyalleşme, bir köpeğin diğer köpeklerle ve insanlarla etkileşimi nasıl öğrendiğidir. Bunu köpeğinizin diğer eğitimli köpekler ile bir araya getirerek yapabilirsiniz. Bunun için, köpeği, park gibi köpeklerin bulunduğu alanlara götürmek suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Köpeğin diğer köpeklerle etkileşime girmesine ve neyin kabul edilebilir olup olmadığını öğrenmesine izin vermeniz gerekmektedir.
 
Bu eğitimi köpek yavruyken yapmak ve köpek sahibinin bu durum hakkında bilgili olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu durum köpeğinizde psikolojik olarak olumsuz davranışlara sebep olacaktır. Birçok köpek sahibi sinirlenir ve bu gerginlik, sonuç olarak köpeğin davranışlarını olumsuz etkiler. Köpeğinizi sosyalleştirmek için parka gittiğinizde köpeğiniz diğer köpekleri tehdit ve tehlike olarak görebilir ve kabul edilemez bir şekilde yanıt verebilir.
 
American Staffordshire Terrier’i sosyalleştirmek için, sahibinin üzerinde tam bir kontrol sahibi olması ve köpeği bunların korkutucu olmadığını düşünecek şekilde birçok farklı duruma maruz bırakması gerekir.

Göz Rahatsızlıklarına Karşı Bakım

American staffordshire Terrier göz problemleri ne karşı hassastır. Göz yaralanmasından kaynaklanan kornea ülseri, göz yuvasında veya gözün içinde oluşur. İltihaplanma ve tahriş tipik olarak toz ve hafif kimyasallar gibi tahriş edici maddelere maruz kaldığında meydana gelir.
Köpeğin gözleri hastalık belirtileri göstermeye başladığında, hemen harekete geçilmesi önemlidir. Göz problemleri hızla ilerleyebilir ve tedavi edilebilir bir durum hızla kalıcı bir şekil bozukluğuna yol açabilir. Tahriş, enfeksiyon ve korneal ülserlerde, sorun erken teşhis edildiğinde veteriner hekimler ile tedavi edilebilir. Bu tür durumlarda veteriner hekime danışmazsanız ve erken teşhis konulmazsa kalıcı bu durum körlüğe neden olabilir. Katarakt genellikle tedavi edilemez, ancak köpeğin üzerinde gizlenmiş bir sorunun bulunmadığından emin olmak için yakından takip edilmelidir.

Kulak içi Bakımı ve İpuçları

Köpeğinizin kulaklarını düzenli olacak şekilde temizlemeniz gerekir. Bir çok köpek sahibi köpeklerinin yıllık aşılarını ve kalp rahatsızlıklarını önleyecek sağlık önlemlerini alıyor ama ne yazıkkı kulak bakımına önem vermiyorlar. Dış kulaktan başlayarak ,orta kulak ve iç kulağa kadar ulaşabilen kulak yolu enfeksyonları ve rahatsızlıkları köpeğiniz için oldukça acılı bir dönem olabiliyor. Temizliği dikkat gerektirsede kolay olan kulak içi bakımını düzenli yapmanız şart.
 
• Öncelikle köpeğinizin rahat bir pozisyonda uzanır vaziyette olmasını sağlayın.
• Kulağı net görebildiğiniz ve ellerinizi rahat hareket ettirebildiğiniz şekilde siz de pozisyon alın.
• Ardından nemli yumuşak bir bezle veya köpek kulak temizleme solisyonları ile yakından başlayaraktemizleyin.
• Çok derine inmeden bunu haftada bir kez yapın.

Benzer Yazılar

Yukarı