Pug Cinsinin Beslenmesi Ve Diyet İhtiyacı

Pug Cinsinin Beslenmesi Ve Diyet İhtiyacı

Yavrular İçin Beslenme Planı Oluşturma;

 
Yavru Pug cinsi, diğer yavrular gibi 6-8 hafta süre ile serbest beslenmeye tabi olmaktadır. Anne sütü ve tatlarını bakmalarında sakınca olmayan ufak besin parçacıkları ile beslenebilirler. 8 haftadan sonra sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 kez beslenmesi gerekir. Bu süreç 6 ay olana kadar devam eder.
6 aydan sonra pugunuz artık bir yetiş olarak sınıflandırılır. Bu süreçte de 3 öğün beslenirler ancak öğlen yemeğine karşı iştah göstermeyen yetişkinler için 2 öğün tercih edilebilir. 
 
Bu cins obeziteye eğilimli bir cinstir. Bu nedenle düzenli egzersiz, öğünlerde verilen mama miktarının ciddi olarak ayarlanması gerekir. Düzenli egzersiz yaptırmak ve bolca su vermek önemli olan diğer prensipler içinde yer alır.

Yetişkinlerde Yemek Disiplini Ve Mama Seçimi

 
Hareket eğilimi az olduğundan, kilo almaya çok müsait bir ırktır. Bu kiloların kontrolü sizin elinizdedir. Elbette beslenme ve egzersiz ile bunu kontrol altında tutmanız mümkün. Aşırı kilolar kaslarda, kalça çıkıklığı ve nefes almada sorun yaratabilir. Bu nedenle kilo ölçümlerine bağlı olarak mama tercihleri ve öğünlerde verilecek miktarlarda oynama yapılmalıdır. 
 
18 kilo civarında olan bir Pug, günlük 727 kaloriye ihtiyaç duyacaktır. Bunu baz alabilir ve öğünlerde ki mama miktarını çizelgelerden ayarlayabilirsiniz. 
Mama seçiminde yetişkinler için %22, yavrular için %18 protein içeriği doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca yağ oranına ve cinsine dikkat edilmelidir. Onların cilt ve tüyleri için gerekli olan yağdır. Ancak Omega 3 ve 6 ağırlıklı olanlar tercih edilmelidir. Yağ oranı ise yavrularda %8, yetişkinlerde %5 civarında olmalıdır. 

Sağlıklı Bir Pug İçin 5 Tüyo 

Köpeğinizi sağlıklı tutmak ve onunla uzun bir yaşam geçirmek için aşağıda ki tüyolar işinize yarayabilir. 
 
Her zaman suyuna ve tazeliğine dikkat edin. 
Yemek / mama değişimi yaparken hızlı bir şekilde yapmayın. Yavaşça, oransal değişime gidin. Hızlı geçişler sindirim sistemini bozabilir. 
Puglar çok iyi tat alma duyguları yoktur. Kötü kokuya sahip ama yemesi gereken bir şeyi, ilacı baskın kokusu olan, sevdiği bir şeyle rahatlıkla verebilirsiniz.
Sürekli olarak kilosunu takip edin. Hızla kilo alıp, hastalığa yakalanabilirler. 
Kendiniz yemek hazırlıyorsanız, veterinerden destek alın. Vitaminler ve içerik konusunda doğru malzemeler kullandığınıza emin olun. 

Menülerine Eklemeniz Gereken 5 Özel Besin 

Kara Lahana; sadece insanlar için değil, köpeğiniz için de inanılmaz sağlıklı bir yeşilliktir. Düşük kalorisine karşın yüksek lif içeriği vardır. Kanser tümörleri ile savaşta oldukça etkilidir. Omega 3 ve Omega 6 içeriğinin yanı sıra anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Aşırı tüketilmemelidir. 

Yumurtalar; harika bir protein kaynağıdır. Ayrıca A vitamini, folat, riboflavin, B12, demir, selenyum ve yağ asitleri bakımından da zengindir. Yumurtanın kabuğunu da beslenme kürlerine eklemelisiniz. Beslenme için kullanılacak yumurtaların organik olması kesinlikle önemlidir. Kabukları kurutup daha sonra onları öğütün ve yemeklere ilave edin. 
 
Maydanoz; nefes kokularının önüne geçecek olan maydonoz, aynı zamanda harika bir besin kaynağıdır. Klorofil, K vitamini, C ve A vitamini açısından zengindir. Anti enflamatuar olmasının yanı sıra romatoid artrit için de rahatlatıcı etkiye sahiptir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde cilt ve deri kanserini önlediği bilinmektedir. 

Sardalye; balıklar içinde en zekisi olarak bilinirler. Omega 3, D vitamini, B-12 vitamini bakımından zengindir. Uygun kas ve doku gelişimi için harika bir besindir. Amino asitler harika bir şekilde bu besinle takviye olunur. Deri, kıllar ve kemikler içinde harika bir besleyicidir. Onların kalp sağlığını korumalarına da yardımcı olacaktır. 

Zerdeçal; bir ot olsa da inanılmaz faydaları vardır. Bilinen bir gerçek her 2 köpekten biri, kanser ile bir şekilde tanışmaktadırlar. Bu hastalıkta genetik faktör ise %5’dir. Evcil hayvanlarda kanserin %95’i yaşam tarzı ve beslenme ile alakalıdır. Zerdeçal inanılmaz etkileri ile bu %95’lik oranı ciddi şekilde düşürmektedir. Diyetlere, yemeklere eklenecek olan zerdeçal, antitümör özelliği ile harika bir kurtarıcıdır. İltihap önleyici, anti alerjik ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri vardır. Bunların yanı sıra katarakt oluşumunu engellerken, parazitleri de öldürür. Bu yüzden Pug yemeklerinde mutlaka eklenmesi önerilmektedir. 

Onun İçin Evde Neler Yapabilirsiniz?

Pug cinsi için evde güvenli, temiz, taze ve vitamin dolu yemek yapmak isteyebilirsiniz. Bu yemeklerde neler kullanabilirsiniz gelin bir bakalım;
 
Proteinler; beyaz tavuk eti, hindi eti, yağsız sığır eti, balık, kuzu, bizon, taşlık, sakatatlar, barbunya fasulye
 
Sebzeler; bezelye, havuç, ıspanak, kabak, yeşil fasulye, dolmalık biber ve balkabağı. Kuşkonmaz, lahana, karnabahar, brokoli kullanılabilir. 
 
Meyveler; yaban mersini, ahududu, çilek, muz, kavun, mango, kivi, armut, şeftali, elma ve ananas.
 
Bunlara ek olarak yulaf ezmesi, beyaz ya da esmer pirinç, kinoa, patates, tatlı patates, süzme peynir ve beyaz yoğurt. Ayrıca yumurta farklı şekillerde yemeklere eklenebilir. 

Benzer Yazılar

Yukarı