Toy Poodle Evde Bakım İçin Yapmanız Gerekenler

Toy Poodle Evde Bakım İçin Yapmanız Gerekenler

Küçük Yaşta Tuvalet Eğitimi; 

Köpeğinize bahçesi olmayan bir evde bakacaksanız eğer önceliğiniz tuvalet eğitimi olmalı. Altı aylıktan küçük köpekler, bir seferde üç ya da dört saatten fazla evde bırakılmamalıdır. Yemek yedikten ve suyunu içtikten en az yarım saat sonra sindirimini tamamlar. Zaman ve mekanla tutarlılık köpeğinizin, tuvalete gitmesi gereken yer olduğunu fark etmesine yardımcı olacaktır. O yüzden ona eğitim verirken yorulduğunuzu anlamamalı. En az 2 hafta içerisinde tuvalet eğitimini öğrenecektir. Tuvalet eğitimi verirken: 
 
Tutarlı ve planlı olmak: köpeğiniz ile yapacağınız aktiviteler onun beslenmesi ve tuvalete gitmesi de dahil düzenli olmalı.  
 
Köpeğinizin lazımlığını tuvaletini koyacağınız belirli bir yer olmalı. Bu yeri tuvalet eğitimi ile birlikte değiştirilmemesi gerek. 
 
Köpeğinizi günde en az 3 defa olmak her gün tuvalete götürün. 
 
Tuvaletini yapması için onu bekleyin çok bakmayın rahat olmasını sağlayın. 
 
Eğer doğru şekilde tuvaletini yapıyorsa ona alışana kadar ödül mamalarından verin. 

Evde Yokken Toy Poodle İçin Güvenli Alan Oluşturmak

Evde bulunmadığınız zamanlarda hem köpeğinizin güvenliği hem de evinizin eşyalarınız güvenliği için köpeğinize durabileceği bir yer hazırlamanız lazım. Gitmeden önce toy poodlenin tuvalete erişimini sağlayabileceği bir alan seçin. Çok geniş olmayacak ya da çok dar olmayacak olan bu alanda tehlikeli ağzına alabileceği kimyasal maddeler ve sıkıldığında parçalamak istediği sizin değerli eşyalarınız bulunmamalı.

Uyuyabileceği bir döşek ve evde siz yokken oynayacağı oyuncaklar bulundurmalısınız. Etrafa saldırmaması, havlamaması için gerekli. Siz yokken susayabileceğini düşünüyorsanız su kabına su koyabilir ya da bir su şişesine su koyup ağzına küçük bir delik açıp diklemesine su kabına bırakabilirsiniz. Böylece su azar azar dolacak ve su içmesini düşünüp değil susadığı zaman su içecek. 

Oyun Zamanı Geldi 

Toy poodlen ile belirli zamanlarda oyun oynamak köpeğinizin sizin sahibi olduğunuzu ve sözünüzü dinlemeniz gerektiğini anlamasına yardımcı olacaktır. Psikolojisine ve fiziksel aktivite ihtiyacına iyi gelecektir. Özellikle ev de daha çok vakit geçiren bir köpeğiniz varsa onun oynamanızı vakit geçirmenizi isteyecektir. Oyuncak seçimini de oldukça önemli dikkat etmeniz gerekenler ise; 
 
Yumuşak ve boşluklu oyuncaklar. Isırmalarına imkan sağlayabilecek ve diş çıkarırken diş kaşıntılarını giderebilecek oyuncaklar diş çıkarırken çevreye zarar vermelerini engelleyecektir. 
 
Esnek ve üzerinde çıkıntılı yumruların bulunduğu oyuncaklar diş etine masaj yaparken yırtılma ve parçalanmaya dayanıklı olacaktır. 
 
Sıkılmasını engellemek için köpeğe tepki veren oyuncaklar seçilebilir bu bir şarkı bir ses veya hareket olabilir. Bu tür oyuncalar Toy poodlenizi uzun süre meşgul tutacaktır. Dışardaki işlerinizi rahatlıkla yapabileceksiniz. 

Uygun Egzersiz Yararları

Egzersizin fiziksel yararları; 
 
Köpeğin kardiyovasküler hastalıklar riskini azaltan kan dolaşımını artırır 
 
Yaralanmayı azaltabilen uygun kas tonusunun korunmasına yardımcı olur 
 
Köpek diyabetinin önlenmesine yardımcı olabilir, inme ihtimalini ve hatta bazı kanser oranlarını azaltabilir 
 
Diyet, egzersiz, diş bakımı ve yaşam koşulları, bir köpeğin yaşam süresini etkileyen en önemli 4 unsur olduğundan, yaşam süresini artırabilir. 
 
Egzersizin davranışsal yararları; 
 
Saldırganlık ve gerilimi üzerinden atmalarına olanak verir. 
 
Havlaması normal düzeye inecek azalacaktır. 
 
Isırma, kazma, tırmalama, parçalama gibi davranışları gidecektir. 
 
Gece daha iyi uyuyacak ve mutlu bir ruh hali benimseyecektir. 
 
Evde baktığınız köpeğinizin mutlaka egzersize ihtiyacı olacaktır. Onun için en uygun egzersizi yaptırmak ve sağlıklı olmasına dikkat etmek sizin göreviniz. 

Uygun Egzersiz Planı 

Bir yaşın altından 18 aylığa kadar köpeğinizin aşırı egzersiz yapması önerilmez. Diz yapısının tam oturmamış olmamış kalça ve dizlerinde ağrı hastalık ve geriye dönülemez yürüme bozukluklarına sebebiyet verebilir. Köpeğiniz 18 aylığı geçtikten sonra artık yürüyüşleri belli aralıklar ile arttırabilirsiniz. Çünkü düzenli yürüyen köpeğinizin kalbi kemikleri ve kas dokusu artık daha sağlıklı ve dayanıklı olmuştur. 
 
3 aylık = Her gün 15 dakikalık yürüyüş 
 
4 aylık = Toplam 20 dakika; günde iki sefer 10 dakikalık yürüyüş olabilir. 
 
5 aylık = Toplam 25 dakika;  günde iki sefer 
 
6 aylık = Toplam 30 dakika; üç 10 dakikaya veya iki 15 dakikalık yürüyüşe bölünmüş 
 
7 aylık = Toplam 35 dakika; iki seansa ayrılmıştır 
 
8 aylık = Toplam 40 dakika; Üç seans en iyisi (15, 15 ve 10 dakika)  
 
9 aylık = Toplam 45 dakika; Üç seans en iyisi (15, 15, 15) 
 
10 aylık = Toplam 50 dakika; Üç seans en iyisi (20, 15, 15) 
 
11 aylık = Toplam 55 dakika; Üç seans en iyisi (20, 15, 20) 
 
 23 aydan 12 aya kadar = 55 dakika standart devam eder (20, 15, 20). Bu noktadan sonra köpeğiniz için egzersiz gereksinimlerine artacaktır. 
 

Benzer Yazılar

Yukarı